Geen Stress

Opleiding en Cursus

Groepslessen zijn groot in de sportschool

2 min gelezen

Bij een sportschool starten kan het functioneel zijn als je ook groepslessen aanbiedt. Sommige mensen hebben zelf geen idee wat ze moeten doen als ze in de sportschool zijn of vinden meer motivatie als ze samen sporten met anderen. Voor dit soort mensen zijn groepslessen optimaal. bij zo’n groepsles komen rond de twintig mensen samen om onder leiding van een instructeur te sporten. Een voordeel van groepslessen tegenover lid zijn van een vereniging is dat je geen opkomstplicht hebt, maar zelf mag bepalen wanneer je komt. Daarnaast zijn de groepslessen in een sportschool ook van hele andere inhoud dan die van een vereniging.

Wat voor soorten groepslessen

Iets waar je over moet nadenken bij een sportschool starten is dat er veel verschillende soorten groepslessen mogelijk zijn. Er zijn een aantal soorten groepslessen die zeer bekend zijn zoals spinning, zumba, boksen, yoga en bodypump. Dit zijn groepslessen die in alle sportschoolketens wel beschikbaar zijn en kleinere sportscholen bieden er misschien een paar aan. Meestal wordt een bepaalde groepsles meerdere malen per week gegeven en zijn ze ook niet allemaal tegelijk. Op deze manier kunnen mensen of dezelfde groepsles meerdere keren per week doen of bijvoorbeeld twee verschillende groepslessen in een week. Hierbij moet de sportschool natuurlijk wel genoeg afgesloten kamers hebben om dit te kunnen doen.

Instructeurs zijn erg belangrijk

Voor groepslessen zijn er natuurlijk ook instructeurs nodig. Vaak zijn er voor de verschillende groepslessen verschillende instructeurs aangezien dat hun specialiteit is. Dit kan er wel voor zorgen dat deze mensen dus maar een aantal uur in de week werken, afhankelijk van hoe vaak een bepaalde groepsles wordt gegeven. Een belangrijke eigenschap die deze instructeurs moeten hebben is dat ze willen coachen en andere willen helpen met beter worden. Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk dat ze lekker enthousiast zijn om de klanten gemotiveerd te houden. Of de klanten de instructeur een fijn persoon en een fijne coach vinden kan bepalend zijn voor het terugkomen van deze klanten.