Geen Stress

Opleiding en Cursus

Manage je tijd optimaal dankzij een time management cursus

3 min gelezen

Als je op zoek bent naar een manier om je tijd op de juiste wijze te managen zonder constant in tijdnood te komen, dan kun je een beroep doen op een time management cursus van tijdwinst.com. De tijd kan soms zomaar voorbij vliegen. Het ene moment heb je nog een volle werkdag voor je en het volgende moment is het 5 uur en tijd om naar huis te gaan. Als je dan alle taken netjes hebt afgerond, dan ga je zonder zorgen naar huis. Maar als het 5 uur is en alle taken liggen nog niet afgerond voor je, dan is er natuurlijk iets niet in orde. Soms hoeven taken niet af te zijn, omdat je er bijvoorbeeld voor een langere periode aan werkt, maar het is ook vaak genoeg zo dat je per dag een x aantal taken hebt die je moet afwerken en als je dat niet redt, dan worden ze opgeteld bij de taken van de volgende dag. Daardoor wordt de achterstand groter en zal je ook meer en meer stress ervaren. Als het is omdat je gewoon teveel werk hebt en te weinig tijd, dan maakt het niet uit of je nou wel of niet een time management cursus gaat volgen. Met een dergelijke cursus heb je niet opeens meer tijd. Dus als je de tijd al optimaal benut en toch te weinig tijd hebt, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld met je baas om de tafel gaat zitten. Maar als je genoeg tijd hebt en toch de taken niet af krijgt, dan is er misschien iets aan de hand met je time management skills. In dat geval is het natuurlijk wel heel handig om een time management cursus te volgen bij tijdwinst.com.

De vaardigheden die je leert tijdens de time management cursus

Het gaat er om dat je weet hoeveel tijd je nodig hebt voor de taken die je moet volbrengen. Als je een uur nodig hebt, plan dan een uur. Maar beter is het om meer tijd te reserveren. Zo houd je ruimte voor afleidingen, pauzes, concentratieverlies, vermoeidheid, et cetera. Mensen zijn geen robots die elke dag precies dezelfde taken in exact dezelfde tijdspanne kunnen uitvoeren. Soms ben je hypergeconcentreerd en energiek en volbreng je de taak in 30 minuten. Andere dagen ben je moe en chagrijnig en doe je er anderhalf uur over. Een time management cursus biedt Inzicht in de hoeveelheid tijd die je hebt en nodig hebt bij het maken van een planning. Maar je houden aan een planning is ook belangrijk. Als je de planning te strak maakt, dan kan dat demotiverend werken, omdat je weet dat je door het minste of geringste achter op schema komt te liggen. Als je wat meer speling hebt, dan sta je er wat meer ontspannen in en kun je je taken ook eerder binnen de tijd uitvoeren. Ook dit is onderwerp tijdens de time management cursus.  

Lees meer over de cursus op timemangement.nl

Als je graag meer wilt weten over deze time management cursus, dan kun je terecht op de site van timemangement.nl. Op tijdwinst.com kun je overigens terecht voor andere cursussen zoals: 

  • Gesprekstechnieken
  • Feedback geven
  • Assertiviteit