Geen Stress

Opleiding en Cursus

Mijn rijbewijs in Nijmegen halen

2 min gelezen
rijbewijs Nijmegen

Via de ANWB ga ik mijn rijbewijs in Nijmegen halen. Althans dat is wel de bedoeling dat ik deze snel ga halen. Maar daarvoor moet ik nog heel wat leren. Als eerste ben ik begonnen met het nemen van een proefles. Zo kan ik kennis maken met de manier van lesgeven en de instructeur kan zo zien na hoeveel lessen het beruchte roze pasje aangevraagd kan worden. Voor dit uur moet je in eerste instantie wel €35,- betalen, maar besluit je om hiermee door te gaan bij de ANWB, dan krijg je dit geld terug. Voor mij is de schatting op ongeveer 30 lessen uitgekomen en hopelijk kan ik dit ook waar maken.  rijbewijs Nijmegen

Een zeer rustige instructeur

Tijdens mijn proefles werd ook meteen gekeken welke instructeur het beste bij mij zal passen. Vooral omdat ik nogal een hele erge last van faalangst heb. Monique van Perlo weet precies hoe zij hiermee om moet gaan en gelukkig gaat zij mij de kneepjes van het autorijden leren.  rijbewijs Nijmegen

Vanaf het eerste moment dat ik achter het stuur kroop, voelde het al goed. Nadat ik de nodige uitleg had gekregen mocht ik de auto starten. De eerste tien minuten had ik het zweet in mijn handen staan, maar naarmate de les vorderde trok dit weg. Zelfs de instructeur gaf mij complimentjes dat ik goed bezig was. Mocht ik een keer een fout maken, dan werd deze met een grap de wereld uit geholpen en gingen wij net zolang oefenen tot ik het foutloos kon. Nog een paar lessen en dan heb ik examen, ben zeer benieuwd.