Geen Stress

Opleiding en Cursus

Reiki cursussen voor persoonlijke groei en genezing

2 min gelezen
reiki cursussen

Het aanleren van de kneepjes van reiki cursussen markeert een scharnierpunt in persoonlijke zelfkennis en helend vermogen. Gebaseerd op de oude Japanse tradities, benadrukt reiki dat iedereen kundig kan worden in het richten van levensenergie, ervan uitgaande dat er toegankelijke en omvangrijke instructies worden geboden. Of je nu onbekend bent met het hele reiki-concept, of je deskundigheid wil vergroten, een passende cursus levert de noodzakelijke onderbouwing en steun.

Bevrijd de kracht in jezelf met reiki

Reiki overstijgt de status van een alledaagse ontspanningstechniek, het vertegenwoordigt een alomvattend systematisch kader voor energetische ontwikkeling. Cursisten worden geleerd om gespecificeerde gebaren te gebruiken ter afstemming op energieknooppunten in het menselijk lijf, de chakra’s genoemd. Met deze gebaren kan men levensenergie beter geleiden en impedimenten wegnemen. Het resultaat is een bevorderend en wederopbouwen evenwicht in zowel fysieke als mentale staat van welzijn.

reiki cursussen

Zelfbehandeling en het instralen van anderen met energie

Een kritiek andere gradatie in de reiki-beoefening is de methodiek van zelfbehandeling. De meerderheid van de zelf beoefening in reiki verbetert op systematische wijze de persoonlijke evolutie en brengt holistisch welzijn naar nieuwe hoogtes. Iemand die de capaciteit heeft gekregen om reiki-vormen met medemensen te delen, ervaart vaak een beduidend krachtdadige dynamiek, zowel voor degene die geeft als degene die ontvangt. Participatie in een wederzijdse uitwisseling van critically charged energie, levert vaak een substantiële emotionele en spirituele betekenis op.
Het gevolg van het participeren in geformaliseerde cursussen voor reiki, bevestigt iemands rol in de actieve bijdrage aan persoonlijke gezondheid en die van anderen. De inzichten en vaardigheden die worden verkregen daaruit blijven onaangeroerd door vluchtige modetrends en zijn krachtige middelen voor bewustwording en harmonie. Zich aansluiten bij een cursus in een goed ingericht en ondersteunend klimaat, onthult waardevolle wegen naar een harmonischer rationele en emotionele toestand.