Geen Stress

Opleiding en Cursus

Wat kan je verwachten bij een ACT opleiding

2 min gelezen

De ACT opleiding is een verkorting voor acceptance and commitment therapie opleiding. Deze opleiding wordt voornamelijk gevolgd door coaches, therapeuten en psychologen maar bij https://www.civas.nl is iedereen welkom om deel te nemen aan de ACT opleiding. In dit artikel vertellen we je meer over de opleiding zelf.

De opleiding

Theoretische onderbouwing en de uitleg hiervan is het begin van de ACT opleiding. Deze theorie heeft zich veel toegankelijker gemaakt naarmate de jaren en voorkennis van gedragstherapieen of gedragsanalyses is niet nodig. 

De basisvaardigheden van ACT worden uitgelegd, dit is met name de relatie tussen jou en de patiënt op basis van de correcte grondhouding. Hiervoor leer je meer inlevingsvermogen en een waardering die zich uit in een onvoorwaardelijke positiviteit tegenover je patiënt.

Je leert nadat je de basis weet hoe je ACT gaat toepassen in de praktijk op een interessante maar luchtige manier. Door de toegankelijkheid van ACT is het namelijk goed toe te passen. Vaak wordt lesstof direct toegepast en krijg je veel ervaring.

Doordat ACT therapie een gedragstherapie is gaat het niet om het luisteren en het praten over de negativiteit van patiënten maar wordt er meer de focus gelegd op oefeningen en adviezen geven. Deze leer je naarmate de cursus vordert.

Daarnaast ga je ook leren hoe je negativiteit oppikt bij patiënten en hoe je hier het beste mee kan omgaan. Dit wordt soms onbewust ook toegepast op de student of cursist die de opleiding volgt en zal naast een vordering in de carrière ook een vordering in persoonlijke groei worden.

Ben jij ook enthousiast geworden voor de acceptance and commitment therapie opleiding? Kijk dan bij Civas voor meer informatie over de opleidingsinhoud en het inschrijven. Hopelijk geeft het volgen van deze opleiding je een rijker en voller gevoel voor het leven.