Geen Stress

Opleiding en Cursus

De keuze voor hogere hotelschool

2 min gelezen

2693 (1)De keuze voor hogere hotelschool

Ik zit op de hogere hotelschool en het is erg leuk, ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou gaan vinden. In het begin vond ik de hogere hotelschool namelijk niet zo tof, het was erg hard werken, veel taaie stof maar ook veel praktijk, wat dus zorgde voor veel afwisseling, wat je als prettig kan ervaren, maar ik was voornamelijk erg moe en ik trok het niet. In de vakantie dacht ik er over na om te stoppen met de hogere hotelschool maar dit heeft mijn moeder er wel uitgeschreeuwd, letterlijk. ‘Heb je geen doorzettingsvermogen? Hoe kan je nou stoppen met de hogere hotelschool, ben je zo zwak.’ Ik vond het wat on aardig maar ik snapte wel wat ze bedoelde, het is niet fijn om te stoppen zonder dat je het eerst goed geprobeerd hebt, ik ging dus weer, na de vakantie, met volle moed er tegen aan en hoopte dat het beter werd. Gelukkig werden mijn klasgenoten op de hogere hotelschool al wat leuker, ik kreeg vrienden en na een tijdje kon ik de werkdruk ook wel aan, het was allemaal voor een goede reden, ik wist wat ik wilde worden en keek steeds meer naar mijn doel. Als je een doel hebt dan maakt alles wat daar tussen door heen gebeurd niet uit, je streeft namelijk naar je doel en moet daar niet van afwijken, elke tegenslag is dan ook maar een tegenslag en door je doel heb je weer moed om toch door te blijven gaan.

Meer verhalen