Hoe werkt een virtuele maagband?
3 min gelezenAls je voor het eerst hoort over een virtuele maagband, heb je waarschijnlijk geen idee wat jij je daarbij voor moet stellen. En dat is ook begrijpelijk. Iets wat virtueel is, zit er immers niet echt. Maar hoe moet je dat in dit geval dan zien? En als het niet echt is, hoe werkt het dan? En heeft een virtuele maagband dan ook daadwerkelijk effect? Allemaal vragen die heel logisch zijn om te stellen. We willen je daar hier graag meer over vertellen en een vergelijking maken met de daadwerkelijke band om je maag, die operatief aangelegd wordt.
Virtuele maagband
Laten we eerst eens beginnen met wat het nu eigenlijk is. De gewone maagbanden zullen eigenlijk bij iedereen wel bekend zijn. Er wordt dan middels een operatie een bandje om de maag gemaakt, waardoor een deel ervan afgesloten wordt. Het wordt daardoor onmogelijk om veel te eten, waardoor het gemakkelijker wordt om af te vallen. Een virtuele maagband werkt net even iets anders, zoals de naam eigenlijk ook al aangeeft. Er wordt niet fysiek iets gedaan, maar er wordt via de geest gewerkt, via het onderbewustzijn. Dit klinkt misschien heel vreemd, maar je moet je realiseren dat ons onderbewustzijn heel veel processen in lichaam en geest aanstuurt. Zo kunnen we gemakkelijk door de dag heen komen zonder continu over alle handelingen na te hoeven denken. Bij een virtuele maagband wordt er onder hypnose gewerkt. Je onderbewustzijn wordt er dan van overtuigd dat je maaginhoud een stuk kleiner is dan dat deze is. Het klinkt gek, maar dit is echt mogelijk! Je zult daarna merken dat je veel minder behoefte hebt aan eten, waardoor het je zal lukken om af te vallen. Je bereikt met een virtuele maagband dus eigenlijk een zelfde effect, maar dan zonder dat je hiervoor een operatie hoeft te ondergaan!
Voordelen
Waarom zou je nu kiezen voor een virtuele maagband als je ook een echt exemplaar aan kunt laten brengen? Daar kunnen we verschillende redenen voor geven:
- een operatie brengt altijd risico’s met zich mee, net als de narcose die je hiervoor moet ondergaan
- als je geopereerd bent krijg je altijd te maken met een herstelperiode en met fysiek ongemak
- je komt alleen voor een dergelijke operatie in aanmerking bij een bepaalde mate van overgewicht
Dit zijn dus duidelijke nadelen en risico’s, waar je geen last van hebt als je kiest voor het laten aanbrengen van een virtuele maagband door middel van hypnose. Je hoeft niet onder narcose, er wordt niet in je lichaam gesneden, je hoeft niet te herstellen. Dat alleen al zijn natuurlijk duidelijke voordelen. Daar komt bij dat je veel eerder in aanmerking komt voor deze hypnotherapie dan voor een operatie. Er hoeft dus niet eerst sprake te zijn van morbide obesitas voordat je een behandeling kunt ondergaan. Doordat er sneller gehandeld kan worden, voorkom je veel gezondheidsproblemen en gezondheidsrisico’s. Er zitten dus eigenlijk alleen maar voordelen aan! Heb jij interesse in het laten plaatsen van een virtuele maagband of wil je hier eerst meer over weten? Neem dan contact op met Hypnose Praktijk, zij vertellen graag meer over de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden!