Geen Stress

Opleiding en Cursus

Op deze manieren kun jij je scooter theorie halen

2 min gelezen
Scooter theorie

Wist je dat je niet op een scooter mag rijden in ons land zonder eerst een rijbewijs te halen? Dat geldt voor auto’s maar dus ook voor scooters. Net als bij de auto bestaat zo’n rijbewijs uit een deel praktijk en een deel scooter theorie. Het theoriegedeelte is een schriftelijk deel waarin je aantoont dat je verkeersregels goed kent, zowel de algemene als de specifiek voor jou als scooterrijder geldende regels. 

Methoden om je theorie te halen

Je moet altijd hetzelfde examen afleggen, hoe je er ook voor kiest om je scooter theorie te halen. Er zijn echter verschillende manieren om dit te doen:

  • via een speciaal programma van een dag
  • via een speciaal programma van meerdere dagen
  • door zelfstudie en eventueel oefenexamens

Welke bij jou past is een persoonlijke keuze. De speciale programma’s zijn met name in trek.

Scooter theorie

Een programma van een dag

Er zijn speciale aanbieders die jou kunnen ondersteunen om in één dag je theorie examen te halen. Dat kan bijvoorbeeld heel handig zijn voor mensen met faalangst, dyslexie of concentratieproblemen. Het is dan soms lastiger om een toets te halen, terwijl je misschien helemaal niet perse moeite hebt met de stof. Je krijgt op zo’n speciale lesdag dan persoonlijke begeleiding van een docent. Vaak krijg je ook allerlei handige ezelsbruggetjes mee en uitgebreide uitleg waardoor jij je optimaal kunt voorbereiden op het examen. Zo kan iedereen het halen, ook als je maar een dag hebt.

Programma van meerdere dagen

Als je toch denkt dat een dag te weinig is om je scooter theorie te halen, dan zijn er programma’s die je iets meer de tijd geven. Dat kan bijvoorbeeld een week zijn maar ook iets langer of korter. Deze methode is met name handig voor mensen waarvoor leren iets lastiger is. Het kan echter ook heel gunstig zijn voor andere personen.