Geen Stress

Opleiding en Cursus

Studenten special: kiezen van een televisie

2 min gelezen
TV huren

Woon je samen met andere studenten in een studentenhuis, of heb je een woning samen met huisgenoten? Een televisie is dan een onmisbaar apparaat in huis. Hoe ga je anders Netflix kijken, een voetbalwedstrijd live volgen, of gamen? We helpen je in deze studenten special met het uitkiezen van een televisie.

Wat zijn jouw tv-wensen?

Bij het uitkiezen van een televisie zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Afmetingen televisie: wat is de ruimte die je in jouw studentenhuis of appartement beschikbaar hebt? Een grotere televisie is natuurlijk fijn, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. De schermgrootte hangt hier ook mee samen, kies je bijvoorbeeld voor een tv van 32 inch, of ga je voor 55 inch?
  • Resolutie: is de kwaliteit van het beeld een belangrijke factor? 4K is bijvoorbeeld vier keer zo scherp als Full HD en daarmee ben je echt voorbereid op de toekomst.
  • Smart tv: met een smart tv heb je toegang tot internet, apps, en video’s. Wil je hier gebruik van maken, is het dus belangrijk dat een televisie deze functionaliteiten bezit.
  • Merken: er zijn veel verschillende bekende merken, zoals Sony, Samsung, LG, Panasonic, Philips en nog veel meer.
TV huren

Huren of kopen van een televisie?

Nu je een idee hebt van jouw ‘droomtelevisie’, is het ook belangrijk om na te denken over kosten en eigendom. Hoe verdeel je bijvoorbeeld de kosten van de aanschaf van de televisie? Er zijn twee opties: een tv huren, of een tv kopen. Beide keuzes hebben voor- en nadelen:

  • Huren: vast bedrag per maand, wat je over het aantal huisgenoten kan verdelen. Al vanaf 10 euro per maand een tv huren! Daarnaast is het mogelijk om een contract over te dragen op nieuwe huisgenoten en zal je nooit te maken hebben met onderhoudskosten. Een groot nadeel: je wordt nooit eigenaar van de televisie.
  • Kopen: in één keer een hoger aankoopbedrag betalen, waarmee je direct eigenaar bent van de televisie. Je hebt wel te maken met mogelijke onderhoudskosten en ook de ‘overdracht’ van een televisie is lastig wanneer er huisgenoten wisselen.
Mooie TV huren

Meer verhalen