Geen Stress

Opleiding en Cursus

Groei verder in je carrière met behulp van een loopbaancoach

3 min gelezen

De goudvis in een vissenkom kan het water om zich heen niet waarnemen. De vis bevindt zich midden in het water en het is daardoor te dichtbij en te ver weg om het water waar te nemen. De wereld waarin een mens leeft is vaak vergelijkbaar met het water rond een vis in de vissenkom. We leven namelijk in allerlei verschillende werelden die op den duur zo bekend zijn, dat ze onzichtbaar worden net als het water in de vissenkom. Een buitenstaander kan daardoor vaak beter zien wat de problemen zijn binnen jouw bekende wereld. Als je kijkt naar je loopbaan, dan ben je waarschijnlijk al jaren bezig om aan de weg te timmeren. Het begint immers al bij de basisopleiding die je voorbereid op een middelbare opleiding waardoor je uiteindelijk een beroepsopleiding kunt volgen. Je zit vanaf je jongste jaren midden in het systeem van onze maatschappij. Je kunt je dan ook niet eens indenken hoe het zou zijn om niet te werken en om geen carrière te maken. Want als je dat niet doet, wat moet je dan? Daardoor is reflectie op je eigen situatie heel lastig zonder de hulp van een buistenstaander. Maar het moet wel een buitenstaander zijn die jouw wereld en jouw situatie in die wereld begrijpt. Als dat niet het geval is, dan stuit je alleen op onbegrip. Daarom is het bijvoorbeeld goed om een loopbaancoach om hulp te vragen. Niet alleen bevindt een loopbaancoach zich buiten jouw situatie, maar het is ook iemand die jou situatie begrijpt. Daardoor heeft een loopbaancoach grip op de problemen waar jij tegenaan loopt binnen je loopbaan. Als je merkt dat het allemaal niet lekker loopt binnen je loopbaan, dan is het lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Vaak moet je echt terug naar de kern en nagaan wat je eigenlijk wilt. Als je wensen en verlangens functioneren alsof je ze op de automatische piloot hebt gezet, dan ben je niet authentiek bezig. In een wereld waarin de lijnen al zijn uitgezet en je eigenlijk alleen maar de gebaande paden hoeft te volgen, is het lastig om vaste patronen te doorbreken. Het is daardoor des te lastiger om vrij te reflecteren op wat je nu echt wilt. De loopbaancoach van Het Groei Atelier, is juist iemand die je kan helpen die standaard denkpatronen te doorbreken.

Vind je eigen weg via een loopbaancoach van Het Groei Atelier

Het is in ieder geval belangrijk dat je je eigen weg vindt in de wereld waarin je leeft. Je wordt van jongs af aan beïnvloed door externe wensen, verlangens, normen en waarden. Een loopbaancoach helpt je om je te bevrijden van die externe invloeden, zodat je kunt ontdekken wat je eigen wensen, verlangens, normen en waarden zijn. 

Kijk voor meer informatie op groeiatelier.nl

Als je meer wilt weten over de loopbaancoach, dan kun je terecht op de website van groeiatelier.nl. Tevens kun je op de site meer lezen over de andere soorten van coaching zoals: 

  • Life coaching
  • Leiderschap coaching
  • Dertigersdilemma 

Voor vragen kun je uiteraard ook altijd even contact opnemen met Het Groei Atelier.