Geen Stress

Opleiding en Cursus

Ga ontspannen je vergadering in met een cursus zakelijk engels

2 min gelezen

Velen vragen zich wel eens af waarom een andere taal leren zo belangrijk is. Wanneer je voor een bedrijf in je eigen land werkt dan denk je het vaak wel te redden met enkel de moedertaal. Maar vandaag de dag zijn er een hoop redenen waarom een cursus zakelijk Engels zo slecht nog niet is. Maak de keuze om ontspannen je vergadering in te gaan, om jezelf altijd te kunnen redden.

Minimaal een kwart van de wereldbevolking spreekt Engels

Er bestaan 527 miljoen native speakers van de Engelse taal, wereldwijd bestaan er 1.5 miljard mensen die Engels spreken als extra taal. Dit is minstens twee keer zo veel als het Frans, de taal die wereldwijd op plek twee staat. Het is wel de verwachting dat de getallen omtrent andere talen zullen stijgen, omdat mensen steeds meer zoeken naar verbetering van mogelijkheden in hun carrière. Maar dit zijn allemaal mensen die vaak al vloeiend Engels spreken. Wanneer je dat nog niet onder de knie hebt, dan loop je in deze tijd toch echt achter de feiten aan.

Engels staat je toe om te communiceren

De term ‘Business Englisch’ is een term die verwijst naar een lesmethode die gericht is op een zakelijk georiënteerde omgeving. Deze methode stelt je niet enkel in staat om beter Engels te leren spreken, maar ook nog eens om beter te kunnen communiceren in een zakelijke omgeving. Het is dus niet enkel goed voor het leren van de Engelse taal, maar ook voor de zakelijke communicatieve vaardigheden.

Alles wordt steeds meer internationaal

Of je het nu leuk vind of niet, alles wordt telkens meer internationaal. De wereld wordt meer en meer onderling verbonden. Zelfs bedrijven in het moederland hebben vaak behoefte aan mensen die Engels spreken, om zo met internationale klanten te kunnen onderhandelen, grenzen worden steeds minder en minder belangrijk. Wereldwijd hebben miljarden mensen toegang tot het internet. En dit wordt de komende jaren een steeds belangrijkere factor.

Daarnaast is Engels de taal van IT en de wetenschap. 80% van de inhoud die op het internet stond toen het net was gecreëerd was Engelstalig. Inmiddels is dit 30%. Maar toch, dit is nog altijd het grootste aandeel. Plus, nog altijd zoekt één miljard mensen nog regelmatig content in het Engels.

Je hebt altijd een beter positie op de arbeidsmarkt.

Dit is een gevolg van de voordelen die we net noemden. Je hebt altijd een voorsprong op mensen die geen zakelijk Engels op hun CV hebben. Simpelweg omdat meer en meer bedrijven hier behoefte aan hebben. Je toont aan dat jij je altijd kunt redden in de zakenwereld met Internationale klanten. Zelfs wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met een internationale klant in China, ook deze zullen waarschijnlijk Engels spreken, waardoor je dus altijd met een goed gevoel een vergadering in gaat.