Geen Stress

Opleiding en Cursus

Waar bestaan de werkzaamheden uit van Life Sciences Freelance?

3 min gelezen

Wat zijn banen als je kiest voor Life Sciences Freelance? Ja, er zijn in de Life Sciences branche ook genoeg freelance banen te vinden. Tegenwoordig zijn vaste banen van 40 uur per week helemaal niet meer zo normaal. Steeds meer mensen kiezen ervoor om parttime te gaan werken of te gaan freelancen. Dit zorgt voor een extra stukje flexibiliteit en je kunt je eigen dag beter indelen. Een aantal vacatures uitgelicht die openstaan bij Life Sciences Freelance.

Life Sciences Freelance als Senior Medical Writer

Ga je kijken naar freelance banen in de branche van Life Sciences dan zul je vaak vacatures zoals Medical Writer tegenkomen. Dit is een speciale baan waarbij je vanuit huis kunt werken en dat op een flexibele manier kunt doen. Flexibel in deze zin dat je je eigen uren kunt bepalen. Maar wat moet je kunnen als Senior Medical Writer? Je werkt in de Life Sciences Freelance baan zelfstandig aan het schrijven en bewerken van klinische rapporten. Daarnaast werk je aan jaarverslagen en andere klinische regelgevende documenten over meerdere therapeutische gebieden. Je werk wanneer nodig is met andere schrijvers als er strakke deadlines zitten op de te leveren documenten. Er zijn genoeg andere werkzaamheden als Senior Medical Writer, maar bovengenoemde zijn het meest essentieel.

Life Sciences Freelance als Freelance Talent Acquisition Talent

In deze freelance baan als recruiter ben je klantgericht en behandel je alle rollen in de klinische ontwikkeling. Inbegrepen zijn CTA’s, PM’s, CTM’s en CRA’s. Als recruiter ben je daarnaast verantwoordelijk voor het leveren van recruiting diensten en programma’s. Je werkt ook aan allerlei projecten, systemen en programma’s. Al Freelance Talent Acquisition Talent kun je echt je eigen bedrijf runnen binnen een bedrijf. Je kunt strategieën uitdenken en je kunt marketing inzetten zoals reclame en social media om je doelen te behalen. Je bent constant op zoek naar potentiële en interessante vacatures en onderhoudt een lijn van gekwalificeerde talenten. 

Life Sciences Freelance als Qualified Person

Een freelance Qualified Person is erg belangrijk binnen een bedrijf. Het biedt veel uitdagingen en je bent eindverantwoordelijke voor de “quality oversight” van de hele supply chain. Dit is inclusief de batch certificering. Als Qualified Person kan je te maken krijgen met een productenpakket van farmaceutische producten met productie zowel binnen als buiten het bedrijf. De producten worden verpakt op markten over de gehele wereld. Ieder heeft zo z’n eigen specifieke eisen en bepaalde regelgeving. Jij en je team nemen in deze freelance baan de wet- en regelgeving en geldende GMP eisen in acht. Qualified Person is een baan binnen Life Sciences wat ontzettend veel uitdaging en aan het einde van de dag ontzettend veel voldoening geeft.

Ga je op zoek en vind je Life Sciences baan

Life Sciences is een branche dat tegenwoordig niet meer weg te denken is en groeit ontzettend hard. Dat komt omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden dat het bijna niet meer bij te houden is. Daarom zie je heel veel vacatures in deze branche openstaan.

Vooral als freelancer met juiste diploma’s kun je makkelijk aan een baan komen binnen Life Sciences. Een korte blik op vacaturewebsites en je hebt zo een geschikte Life Sciences Freelance baan gevonden.

SIRE Search: altijd op zoek naar de beste industrie professionals.