Geen Stress

Opleiding en Cursus

Wat kan je doen bij problematiek in je emotieregulatie?

2 min gelezen

Iedere persoon is uniek en ervaart emoties op een andere manier, maar een hoogsensitief persoon ervaart die emoties nog sterker dan de ander. Emoties kunnen best moeilijk zijn, het is dan ook niet zo gek dat sommige personen moeite hebben met emoties, hoe ze in contact komen met hun emoties. Heb jij last van hoe je met je emoties moet omgaan? Dan is dit artikel voor jou, in dit artikel lees je wat een training emoties voor je kan betekenen, maar ook wat problematiek in de emotieregulatie betekent. 

Wat houdt problematiek in de emotieregulatie in?

Problematiek in de emotieregulatie komt vaker voor dan je denkt, alleen is het niet bij iedereen te zien, het kan zich namelijk op verschillende manieren uiten. Het kan zich intern, maar ook extern uiten. Bij intern moet je denken aan verdriet, een depressie of angst, terwijl bij extern moet je denken aan boosheid, asociaal gedrag en agressie.Problematiek in de emoties komt het meest voor bij mensen die aan een stoornis lijden, zoals AD(H)D, Borderline of OCD. 

Emotie training wanneer heb je dat nodig?

Wanneer er een problematiek is in de emotieregulatie dan kan je daarvoor in behandeling gaan, dat is in de vorm van een emotie training. Tijdens deze training leer je alles wat er te leren valt over emoties, zoals inzicht in je emoties, maar ook hoe jouw gedrag wordt beïnvloed erdoor. Zo leer je uitgebreid hoe jouw gedrag en emoties met elkaar in verbinding staan en leer je er optimaal mee om te gaan.